Allmän kurs - Grund - Kursen fulltecknad - stängd för ansökan

Läs in grundskolebehörigheter och/eller komplettera dina tidigare studier samtidigt som du stärker ditt självförtroende, din förmåga till eget ansvar och ökar din allmänbildning. Kursen är inriktad mot natur och miljö och vi läser om livsstilens betydelse för hälsan och ett framtida hållbart samhälle.

Mora Folkhögskolas allmänna kurs grundar sig på dina behov. Du kan få behörighet i grundskoleämnena svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. Dessutom ingår kursen Natur och Miljö samt kursen Folkliv Förr och Nu där vi arbetar med hantverk och friluftsliv. För bra studieresultat rekommenderas en blandning av teoretiska och praktiska ämnen. Om ditt schema tillåter finns ytterligare ämnen att välja. Det förekommer även temadagar och andra gemensamma aktiviteter.

Du som söker Allmän kurs, grundkurs, bör kunna beskriva i ditt personliga brev hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Vi ber dig att reflektera över kursinnehållet och hur det stämmer överens med vad du tycker är viktigt för att det ska bli ett bra år på folkhögskolan. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Ansökan gör du digitalt genom att klicka på knappen ”Ansök här”

När du ansöker får du skapa ett konto "Mina Sidor" där du själv när som helst kan logga in  och se dina ansökningar och status på dem.
Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du inte av någon anledning har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Landstinget Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de
riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Kursdatum läsår 2017/2018

Höstterminen:                     2017-08-21 - 2017-12-15

Vårterminen:                       2018-01-08 - 2018-06-08

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.