Bild av en dator. Klicka för att komma till kursen Anpassad IT

Allmän kurs - Grundskolenivå, läsår 19-20

Här läser du in grundskolebehörighet samtidigt som du stärker ditt självförtroende, din förmåga till eget ansvar och ökar din allmänbildning. Kursen är inriktad mot natur och miljö och vi läser bland annat om livsstilens betydelse för hälsan och ett framtida hållbart samhälle.

Allmän kurs grund på Mora Folkhögskola vänder sig till dig som saknar grundskolebehörighet. Du kan få behörighet i grundskoleämnena svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. För bra studieresultat rekommenderas en blandning av teoretiska och praktiska ämnen därför ingår bland annat hantverk och friluftsliv i kursen. Om ditt schema tillåter finns ytterligare ämnen att välja. Vi har även temadagar och andra gemensamma aktiviteter under läsåret.

Ansökan

Du som söker Allmän kurs, grundkurs, bör kunna beskriva i ditt personliga brev hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Vi ber dig att reflektera över kursinnehållet och hur det stämmer överens med vad du tycker är viktigt för att det ska bli ett bra år på folkhögskolan. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål.

Ansökan gör du digitalt genom att klicka på knappen ”Ansök här”

När du ansöker får du skapa ett konto "Mina Sidor" där du själv när som helst kan logga in  och se dina ansökningar och status på dem. 
Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

 

 

Sista ansökningsdag 15 april, därefter löpande antagning i mån av plats.


Om du inte av någon anledning har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Region Dalarna  och Folkbildningsrådet fastställer de
riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.
 

Kursdatum läsår 2019/2020

Höstterminen:                     2019-08-26 - 2019-12-21  

Vårterminen:                       2020-01-07 - 2020-06-05

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.

 

 

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer