Obs! Förlängt ansökningsdatum.

Sömnad av dockkläder  3 - 7 juli

Vuxen – barn syr och skapar tillsammans

Nu erbjuder vi en kurs för dig som är intresserad av sömnad och som vill påverka vad barn leker med. Här ges ni möjlighet att använda er fantasi och skapa nytt av gammalt tillsammans. Ni skapar och syr efter förmåga. Basmönster till Lammilydockan ingår i kursen.

Med basmönstret som utgångspunkt ritar vi nya modeller allt efter önskemål och sömnadsmöjligheter. Mönstren är möjliga att anpassa efter andra dockmodeller. Lämplig ålder på barnet är 7 – 12 år. Kom ihåg att ange barnets ålder på anmälningsblanketten. Välkommen även utan barn!

Lammily - en modedocka med realistiska mått och proportioner. I en värld där barn bombaderas med reklam och bilder av orealistiska förväntningar börjar många tvivla på sin skönhet så tidigt som i 7 – 9 årsåldern. Lammillys mål är att ge barn i alla former och storlekar en möjlighet att utveckla självkänsla, hitta en positiv kroppsuppfattning och att acceptera andra.

Lammily försöker förändra livet för framtida generationer genom att ändra normer, bilder och uppfattningar och visa att vanligt verkligen är vackert. Barns kommentarer blir ofta ”hon ser ju riktig ut!” Lammilydockan finns att beställa på www.mormormorfars.se.

Ta med: Gamla kläder som du inte använder, slipsar, band, spetsar, tryckknappar, sytråd, tygsax, broderisax, papperssax, knappnålar, synålar, symaskinsnålar, tygkrita, anteckningsblock, penna, linjal, ritblock och kritor till barnet.

Vi har ett nära samarbete med Röda Korset, mycket kläder att återanvända finns på skolan.

Kursdatum: 3 – 7 juli 2017

Kurstider: Dagligen 8.30 – 15.30 med avbrott för kaffe och lunch.
Kursen avslutas till eftermiddagskaffet kl. 14.00 på fredagen.

Kursstart: Samling i skolans matsal kl. 08.30 den 3 juli

Kursledare: Christina Lillpers, textillärare på Mora folkhögskola.
E-post: christina.lillpers@morafhsk.se

Ansökan gör du genom att klicka på knappen ”Ansök här”

Sista anmälningsdag: 15 juni 2017

Helpension (mat och logi) i enkelrum   3995: -/person
Helpension för barn som delar rum med en vuxen 600: -/person
Helpension (mat och logi) med logementsboende (rum för 10 personer)  2500: -/person
Helpension för barn i logement 600: -/person
Halvpension (endast mat), för dig som har eget boende 1995: -/person
Halvpension (endast mat) för barn 500: -/person

(Lägsta kostnaden för att delta i kursen är priset för halvpension)

Incheckning: Söndagen den 2 juli efter kl 15:00

Bekräftelseavgift: Antagning till kursen sker efter den 15 maj. Då ska en bekräftelseavgift på 1000 kr betalas in.
Detta dras av från slutfakturan eller återbetalas om kursen blir inställd.
Mer information om detta i antagningsmeddelande.

Vid avbokning senare än 14 dagar innan kursstart återbetalas inte bekräftelseavgiften.

Har du frågor angående boende maila info@morafolkhogskola.se