Ledigt vikariat, vi söker kurssamordnare till Skattungekursen

Vi söker kurssamordnare på ”Ekologisk odling och hållbar livsföring” även kallad Skattungekursen. Kursen är förlagd till Mora folkhögskolas filial i Skattungbyn, Orsa kommun. 

🌱 På Skattungekursen får kursdeltagarna kunskaper kopplade till våra basbehov av mat, kläder, boende och samarbete. Odling, vävning, husskötsel samt mindre byggprojekt ingår. Kursen ger även färdigheter i samarbete och förståelse för gruppdynamik. Andra ämnen som finns på kursen är matlagning på lokala råvaror, hantverk, bakning och konservering. Dessutom ingår studiebesök och gästlärare bjuds in. Miljö och hållbarhet är ett övergripande tema. Kursen har ca 20 deltagare.

Vi söker nu en vikarie på 80 procent under jan-dec 2022. Kursen följer kalenderåret/odlingsåret och startar i januari. Lägre tjänstgöringsgrad kan vara aktuellt för den som inte har kompetens för samtliga arbetsuppgifter. Vikariatet tillträds under januari med introduktion under december.

Tjänsten som kurssamordnare på Skattungekursen innebär övergripande ansvar för kursens planering och schemaläggning. Vidare ingår ansvar för kontakt med timlärare, hemsida, marknadsföring och PR samt kursens ekonomi.Du arbetar också som lärare och mentor för våra kursdeltagare samt har ett stort socialpedagogiskt ansvar för att finnas med som stöd kring frågor som uppkommer i samband med kursverksamheten och ibland även i samband med internatboendet.

🌼 KVALIFIKATIONER

Du är folkhögskollärare, eller har annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer lämplig.

Undervisning i ämnen som gruppdynamik, mötesteknik och omställning till ett hållbart liv. Kännedom om miljö-/klimatfrågor, personlig omställning till ett hållbart liv, odlingskunskaper samt pedagogisk utbildning är meriterande.

Du behöver kunna organisera samt behärska administrativa uppgifter. Du har god datavana och kan hantera olika rapporteringssystem. Du har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt.

ANSÖK senast 26/9 via länk nedan:

https://www.regiondalarna.se/jobb/lediga-jobb/kurssamordnare-pa-skattungekursen/