Boende studerande

Internat och boende för studerande

Internat på Mora Folkhögskola

På Mora Folkhögskola erbjuder vi kursdeltagarna internatboende. Detta innebär att man bor och äter på skolan under tiden man studerar. På internatet blandas människor med varierande bakgrund och erfarenheter, vilket bidrar till en viktig personlig utveckling och gemenskap för dem som väljer att bo på skolans internat.

Internatlivet innebär en unik social miljö där man får många nya vänner. Man har också möjlighet att på kvällstid använda sig av skolans lokaler och utrustning, som bibliotek, datasal, verkstäder och gymnastiksal.

Vi har tre internatbostäder; Andersbo, Kullan och Masen. Husen ligger i omedelbar anslutning till skolan. Internatet har sammanlagt 42 rum. Bor man på Andersbo delar man wc och dusch med en studiekamrat. På Kullan och Masen har man eget badrum.

På varje internat finns vardagsrum med TV, kök samt tvättstuga. På samtliga elevhem finns trådlös uppkoppling till internet.

Rummen är enkelt möblerade med säng inklusive madrass, skrivbord och stol, hylla och sänglampa. Garderobsutrymmen finns i varje rum. Du tar själv med dig täcke, kudde, sänglinne, överkast och handdukar. Något personligt, som en matta, kan vara trevligt att ta med för att göra rummet hemtrevligt.

Tvättstuga finns på alla internat.

Viktigt !

Hyresperioden går från augusti – juni och följer läsårstiden med undantag för sportlovet vecka 9, då rummen på internaten är uthyrda till Vasaloppsboende.

Detta innebär att de boende måste lämna sina rum from fredag 25 februari tom söndag 6 mars.

För mer information kontakta info@morafhsk mailto:info@morafhsk.se

 

Kostnad

Kursdeltagare som bor på skolans internat betalar en inackorderingsavgift på mellan 4500 kr – 4900 kr i månaden.
I priset ingår frukost, lunch och middag måndag – torsdag. På fredag ingår frukost och lunch.
För- och eftermiddagsfika ingår.

Avdrag för kost görs vid skolans fastställda lovdagar (sportlov, påsklov, höstlov och jullov).

Kökets öppettider

Frukost07:45-08:15mån-fre
Förmiddagsfika10:00-10:30mån-fre
Lunch12:00-13:00mån-fre
Eftermiddagsfika14:30-14:45mån-fre
Middag16:30-17:15mån-tors

 

För frågor om kost och logi kontakta

 

info@morafhsk.se

Internat- och lokalansvarig
telefon 0250-942 00

Boende i Skattungbyn

Kursen disponerar 4 hus i byn där varje deltagare erbjuds hyra ett eget rum i gemensamma hushåll, på 3 – 5 personer per hus. Möbler och husgeråd är funktionellt och enkelt. Kursdeltagarna har ett stort ansvar för skötsel och vård av kursens hus och boenden.

Ni sköter själva vedeldning, snöskottning, gräsklippning samt städning och tillsyn av boendet. Det finns ingen personal från Mora Folkhögskola i Skattungbyn för service, underhåll, lunchservering eller vaktmästeri i skolans lokaler. Därför ingår en del praktiskt arbete och underhåll i kursverksamheten.

Kostnad

Boendekostnad ca 2800:-/månad i möblerat rum. Du tar själv med dig täcke, kudde, sänglinne, överkast och handdukar. Möjlighet till internetanslutning via fiber finns i alla hus.

 

För frågor om logi kontakta

Markus Skoog

telefon 0250-942 82

Drog- och Alkoholfri skolmiljö

Alla former av bruk, innehav eller försäljning av droger och alkohol är förbjudet på skolans område.

Med droger avses här narkotika, dopingmedel, icke ordinerade medicinska preparat samt andra narkotikaklassade kemiska substanser.

Brott mot ovanstående leder till disciplinära åtgärder enligt handlingsplanen.

Handlingsplan för en drog- och alkoholfri skolmiljö.